Indus handbalnieuws 29-09-2013

Dames 1 en  Heren 1 van ASV Indus zet goed resultaat neer

Dames 1 van handbalvereniging ASV Indus speelde de derde wedstrijd van het veldseizoen tegen Vires et Celeritas in Gouda.  Indus verloor vorige week met 18-11 van Schipluiden en won 2 weken geleden met 20-16 van Savosa, Vires was tot nu toe ongeslagen. Het jonge team  van Indus komt goed uit de startblokken en weet vroeg in de wedstrijd op een kleine voorsprong te komen. Beide teams zijn in de eerste helft nog een beetje op zoek naar het juiste spelritme, maar door het goede verdedigen weet Indus de tegenstander toch  ietwat tegen te werken en met een minimale voorsprong van 6-7 de rust in te gaan. In de tweede helft probeert Vires meer druk te zetten en gaat agressiever spelen. De dames van Indus laten zich echter niet van de wijs brengen en blijven hun eigen spelletje spelen. Vires probeert via een 4-2 verdediging Indus nog dwars te zitten, maar kan niet voorkomen dat Indus met een 10-14 overwinning de punten mee naar huis neemt.
Doelpuntenmakers: Ashley 5x, Joanne 3x, Linda 2x, Margaretha 2x, Iris 1x, Mariska 1x.

Heren 1 vertrok naar DWS in Schiedam. Een geduchte tegenstander vanwege hun jarenlange ervaring en daarmee gelijk aangevend dat deze ploeg vooral op het mentale vlak altijd een aanval doet op onze jeugdige spelers.  De zieke coach werd vandaag vervangen door de wisselcoach die toch nog enkele wijze woorden aan de spelers mee kon geven. Tegen een ouder team moet je vol aan de bak gaan met snelheid, zeker omdat de oudere teams dit niet meer kunnen belopen. Bas en Jeroen openden de score voor Indus en in de 10e minuut waren het Kay en Tom die ervoor zorgden dat Indus verder uitliep naar 3 doelpunten verschil. Door verkeerde beslissingen van de scheidsrechter werd Indus veel onrecht aangedaan en liepen de gemoederen hoog op waardoor zelfs Kay (die nooit kwaad wordt) met twee minuten van het veld werd gestuurd. Het was de mannen van DWS met hulp van de scheidsrechter weer gelukt om onze mannen uit hun spelritme te halen. De laatste 5 minuten van de eerste helft zorgden Bas, Tom en Jeroen ervoor dat er toch  met een 11-9 voorsprong gerust kon worden. Na de thee en de speech van de wisselcoach werd de tweede helft begonnen met mooie doelpunten van Bas en Tom waardoor de voorsprong snel groter werd. De mannen van Indus  gaven een tandje bij en DWS had het nakijken en kon zelfs met hun befaamde tactische spel  geen vat meer krijgen op het spel. Ook de scheidsrechter zag dit in en ging beter fluiten waardoor aan beide zijden pingels werden gegeven en niet zoals in de eerste helft alleen voor de tegenpartij. Ook Erik die vandaag weer een keer stond te keepen, wist door het stoppen van meerdere pingels te voorkomen dat DWS weer in de wedstrijd kon komen. Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft was de weerstand van DWS compleet gebroken en kon Indus rustig verder uitlopen naar een welverdiende overwinning met een eindstand van 20-28.
Doelpuntenmakers: Bas 13x, Jeroen 6x, Tom 5x en Kay 4x.
Aanstaande zondag moeten de mannen thuis op sportpark Oost aantreden tegen Rowah die op de op een na laatste plaats staat. Komt allen en moedig onze mannen aan om te zorgen dat Indus dit jaar kampioen kan worden op het veld.